12 Sep 2013

Angkara Pemandu Cilik

Sebenarnye aku nak buat entry lain, tapi pagi ni aku dikejutkan dengan berita sedih ni.. Juz nak share ngan korang semua...


Kredit kepada Kosmo

IPOH - Seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun menemui ajal dalam keadaan menyayat hati apabila jasadnya ditemui dalam keadaan terduduk secara melutut dihimpit ke dinding rumah teres manakala kedua-dua belah tangan memegang selipar di Taman Kerian, Parit Buntar di sini semalam.
Lebih menyedihkan apabila tragedi pada pukul 12.30 tengah hari itu berlaku selepas abang mangsa yang berusia empat tahun menghidupkan enjin kereta bapanya sebelum kanak-kanak itu memasukkan gear undur.
Tindakan si abang itu menyebabkan kereta jenis Mazda tersebut bergerak secara mengundur lalu merempuh si adik yang berada di belakang kereta untuk memakai selipar.
Berita penuh boleh tengok kat akhbar Kosmo...


******************

Sedih kan.. Aku langsung tak expect akan wujud kejadian cam ni.. Budak-budak sekarang kan makin advanced.. Huwaaaaaaaa !!!!!





18 Juta Kengkawan Dah Komen:

Sura Mohd said...

Allahurobbi..sedihnya dengar creta camni..:(

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Farah ada baca psl berita nie tadi zura..Ya Allah sedihnya.. sekelip mata anak dh xdak kan.. semoga roh arwah tenang disana..

lieyalatif said...

Allahuakbar!!! terseksa si adik menemui ajal..... benda dah nak jadi kan...so parents diluar sane silaa laa sangkut kunci kereta tinggi2....budak2 skrang ni bijak2 cepat jek tiru ape yg kite buat, bayangkan pandai nye laa si abang amik kunci kerete n start kereta....ya Allah.....sian sgt....

Jari Manis said...

Ya Allah...sedihnya..skrg ni parent perlu hati2 semasa simpan kunci kereta..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

masa mula-mula dengar berita ni rasa ngeri sangat.. tak dapat dibayangkan kesakitan adik dia.. huhu.. peringatan untuk ibu bapa supaya tak tinggalkan kunci kereta merata-rata lepas ni.. budak-budak sekarang makin bijak..
p.s: takziah kepada keluarga mangsa.. al-fatihah untuk beliau..

SecretOfShaila said...

subhanallah...kesianya..tgk darah banyak tue pun...xdpt bygkan...budak tue...:'(

wawa syaida said...

sedih...wawa pun baca tadi...tengok pic bapak dia pun rasa sedih sangat....kita yang tahu ni pun sedih...macam mana lah orang yang menanggungnya...takziah dan al fatihah

alialisa said...

sedih sangat
careless mistake yang we should avoid..

lieyalatif said...

lieya menggigil mase bace news nie...kecuaian parent sgt2 ni kan...

hope jadi panduan laa pada parents yg lain...

Suria Lekatlekitgurl said...

kelalaian seminit boleh mengundang kesalan seumur hidup. itu je boleh kita komen pasal kes ni

whitecappuccino said...

sedihnya :) ..haaa...yo duk Jerteh...dekat jah kito ruponyo kan?

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Singgah bw sini..
psst: Zura pasang la cbox.. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sedihnya baca ni..

::EIDA:: said...

erk???? alahaiiiiiiiiiiiii... sedih sedih.............. ;(

::EIDA:: said...

erk???? alahaiiiiiiiiiiiii... sedih sedih.............. ;(

Liza Razak said...

Ya Allah...rasa nak nangis pulak bila baca :(

Time Traveller said...

Ya Allah kesian nyer..
Dugaan benor..

Baru nak blog walking.. salam kenal..

tenku butang said...

ya Allah.. sedihnyaa.. sebaya anak sedara teman.. ya Allah..

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :