19 Mar 2013

Happy 5th Anniversary To Us !!

28 Feb 2013 - Arini genap 5 tahun usia perkahwinan kitorang.. Aku tak amik cuti pun arini, Mr.Lee ada jerk lepak cuti kat umah sebab baru balik daripada Pattani, Thailand. Aku sayang cuti kononnye, pastu bila dok kat opis menggelupor nak balik, ngokngek je ko ni kan.. hahahaahah !!

Dalam tengah hari cam tu aku pun booked tiket filem Rock OO... Memang dah plan nak belanja Mr.Lee tengok citer ni. Tengokkan trailer cam best jerk... Heran jugak aku masa booked tiket ni cam tak ramai je orang. Banyak seat kosong.. Ke sebab aku booked show masa opis hour..? heheheheehe....

Kul 3 lebih aku dah blah daripada opis.. Cakap kat Team Leader aku (Yeop), aku ada hal penting.. Sesuka ati je blah camtu ko ingat ni opis opah ko ker..? Hihihihih... Esok Zura datang opis awal yerk Yeop.. Sebbaik aritu tak de orang blok kete aku, so cepatlah aku boleh sampai pawagam tuh.. Janji jumpa Mr.Lee terus kat sana, kalu aku balik amik dia kang lambat pulak. Aku yang sampai dulu, so aku gi collect tiket pastu tukar seluar. Aku dah standby bawak seluar jeans sesiap.. heheehe...


Sementara nunggu kul 4.45 petang tuh, Mr.Lee bagi aku singgit untuk lepak kat kerusi urut badan ni. Dah jadik cam acara wajib pulak lepak sini kalu keluar berdua... Kali ni aku dapat kerusi yang firm, tak terlalu empuk cam aritu punye..

Filem Rock OO memang best gile..  Karya terbaik Mamat Khalid. Rasa cam tengok konsert rock kapak tahun 80-an gitu. Tak puas tengok, tau-tau dah abih. Nak je aku repeat tengok, tapi cam takde masa pulak. Aku bet Mr.Lee enjoyed dis film to da max sebab dia membesar dalam zaman rock kapak nih.. Kebetulan pulak hari pertama tayangan ni jatuh pada hari anniversary kitorang, memang syahdu gile la kan...


Abih je layan muvi tu kitorang decide makan kat gerai dekat umah jer.. Kat dalam Jusco ni cam takde cafe best jerk... Gerai ni biasa jerk, memang port lepak feberet kitorang la...

 Kuah tomyam dia memang pekat, pedas, cukup segala rasa, mantap abih la !!! Kalu beli bungkus mesti keesokan arinya aku panaskan pastu makan ngan bihun.. Kalu tokey dia yang masakkan tomyan ni memang terbaik la, tapi kalu kuli dia yang masakkan rasa cam kureng sikit.

 Isi kandungannye pun banyak jugak...

 Mr.Lee order sup ekor.. Feberet aku jugak ni...

Bahagian montot lembu yang berlemak dan berkolestrol tinggi memang ler sedap tak hengat punye dik.. !!

Total semua brape inggit tah, tak mahal mana pun.. gerai siam biasa je kan...Lepas makan baru gi amik anak-anak kat umah pengasuh. SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KELIMA BIE.. UMMUUAHH !!!

6 Juta Kengkawan Dah Komen:

anna alaui said...

happy annviversary yg ke5 utk korang berdua..hope bahagia untill jannah..

tomyam tu mmg buat org terliur..hihi..

Zura Lee said...

tima kasih anna.. tomyam tu mmg mantops gile hokey... mmg menjadik la ilmu pengasih kedai tuh...

alialisa said...

waah..selamat ulangtahun yee

tenku butang said...

tomyam sedapppp..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Zura Lee said...

tima kasih Kolin darlink !!!

Zura Lee said...

Tima kasey tengku butang... Zura dh follow u back...

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :