16 Aug 2013

Warna-warni Aidilfitri 2013

Selamat hari raya Aidilfitri untuk kengkawan alam maya yang sangat best. Sana sini blogger dok update pasal sambutan raya dorang.. Sebagai sorang manusia yang gile kamera dan gile glemer, haruslah aku upload gak gambar-gambar sambutan raya aku jugak kan...

Raya pertama dan kedua dok umah mak aku. Spoil la Mr.Lee pakai slipar jepung, padahal aku pun pakai slipar jepung jugak tapi terlindung ngan kain.. hahahaha !!

  Sebenarnya pakaian kitorang ni warna striking purple, ntah camne nampak biru pulak dalam gambar

 Kalu Mr.Lee pakai sampin boleh fefeeling pengantin baru. 

 Mr.Lee dengan anak-anak sedara aku

 Aku bersama sebahagian daripada anak-anak sedara aku yang sedang meningkat remaja. Nampak cam sebaya je aku ngan dorang kan... kohkohkohkoh !! Yang pakai baju coklat tu satu-satunya kakak aku.

Famili abang sulong aku je yang takde dalam gambar ni...

Petang raya kedua kitorang pergi menziarahi 'rumah ayah'... Rindunya kat dia...

 Raya ketiga majlis persandingan belah pihak perempuan kat Pengkalan Chepa, Kota Bharu. Pengantin lelakinya sepupu Mr.Lee, yang pakai baju jersi merah tuh. Dia bersiap kat masjid, bukan kat rumah.. Boleh pulak gitu...

 Berarak menuju ke rumah pengantin pompuan

 Candid la konon tapi aku sengih siap-siap

 Tema aritu biru muda, aku sorang je tak ikut tema sebab tak tau so tak standby la baju kaler biru.. hukhukhuk !!

 The pengantin baru

Raya keempat pulak majlis menyambut menantu belah pihak lelaki. Tema arini warna merah putih.

 Anak sedara Mr.Lee dengan baikhati nye kasik aku pinjam baju dia. Sebbaik muat (sebenarnye nak show off aku dah kurus !!)

 Kalu aku tau kakak ipar aku amik gambar full body, aku takkan pegang kain cam tuh.. hukhuk huk...

Sebelah kanan aku : anak sedara Mr.Lee yang bagi pinjam baju kat aku, sebelah kiri aku tu kakak Mr.Lee merangkap kakak ipar aku

 Yang tengah tu adik ipar aku. 

 Seronok pulak aku dapat sedondon ngan tirai pelamin.. hahahaaha !!

Afieq menunjukkan bakat menyanyi kat majlis kawen orang..


19 Juta Kengkawan Dah Komen:

misz sheyla said...

senang..sekali jalan kawen mase raye...sedare mare pun ramai..hehe

Sura Mohd said...

Salam Aidilfitri Zura...meriahnya raya..pic yg sedondon bgan tirai tu meme cantik..hehehe:)

~SaTo OrEo~ said...

selamat hari raya!! meriah sungguh.. :D takdok rezeki gak nak jupo kat kelate..hehehe..

JunAina said...

Meriah raya dan meriah majlis kawen. Tema biru tu akak suka la Zura, sweet ja.

Firdawati Rashidi said...

selamat hari raya zura :)))

jarimanis said...

Selamat Hari Raya Zura...woow semua sedondon..anak pun sepasang..cute semuanya :-) like mother like daugther n son

Zura Lee said...

Sheyla : kalu kat klate musim raya tu mmg ramai org wt kenduri kawen...


Kak Sura : Slmt hari raya.. meriah raya sebab pakaian warna warni kan.. hihhihi


Sato : ye lor, tk sempat nak jumpa ko padahal samo klate...


Kak Jun Aina : lembut je kaler biru tu kan...


Firda : selamat hari raya jugak.. maaf zahir batin..

Zura Lee said...

JM : dua2 anak zura tu lelaki la... kan dorang pakai baju melayu tuh... yang mana satu JM tgk cm pompuan ? hahaahahah !!

Jari Manis said...

ahahahah...dek kerana semua nampak purlpe..mata pun dh jadi warna purple..leh nampak cam pompuan pulak ye..nampak cam kembar eh?

SecretOfShaila said...

wahhhh...meriahnya...best jer tgk..^^

wawa syaida said...

wow! Mr. Lee tak pakai sampin pun dah macam pengantin baru dah hihi...selim nya akak...ni yg jeles ni hihi

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wah meriahnya zura.. u pn nmpk manis sangat..
Selamat Hari Raya Zura.. ;)

Liza Razak said...

wahhh..happening betul raya sis..kemain sedondon warna purple gitu :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

meriahnya raya, ramai juga yang tema purple tahun ni..

al-fatihah untuk arwah ayah.. semoga rohnya dicucuri rahmat oleh ilahi..

cantik baju warna merah tu.. :D

lieyalatif said...

santak dan glemmmm youuu baju heheheeh...tema kite same tahun nieh..purplelicoius gituuuuu ekekekekekeek

kemain zura berposing di pelaminan...kalah pengantin hah ehehehe..ade peluang kan harus posing puas2...

NEKCIK said...

wamboii posing sakan ye..apa apa lah asal bahagia

y@N@^y@Ni said...

lama tak singgah sini =)
wah...meriahnyer raya
apapun selamat hr raya

❤Kamsiah❤ said...

double2 mweriah-raya dan kenduri..

abs said...

memang colorful... slmt hari raya zura...

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :