26 Dec 2013

Mini Karnival Upin Ipin 2013

Salam kengkawan blogger dan kengkawan maya semua.. Hadoi rindunye aku kat korang.. Rindunye nak update blog.. Bizi nye aku ngalahkan menteri. (Baru ko tau tinggi rendah langit tu kan zura, sebab kat kompeni lama ko banyak masa free !!)

Maaf sesangat sebab takde masa nak jenjalan kat blog korang cam dedulu. Ni aku up satu entry pun sebagai tanda aku masih wujud jer.. hahahaaha

Hari Ahad, lepas hantar anak sedara aku kat stesen bas Putra, kitorang terus ke Bukit Jalil sebab ada mini karnival upin ipin. Aku tau pasal karnival ni pun sebab kawan aku dok upload gambar anak dia gi karnival tu kat FB.

Kitorang parking kat tapak Jom Heboh, rupanye karnival tu kat dalam Dewan Sri Putra. Jauh gile menapak, ada la dalam 10 minit. Anak-anak suka la jalan jauh camni, tengah aktif berlarian la katakan..


Aku tetap menten sengih walaupun tiak dah start basah kuyup


Akhirnya si adik serender, tak larat dah nak jalan. Tapi bila adik nak berdukung, si abang pun menggelupor mintak dukung jugak. Terpaksa Mr.Lee dukung dua-dua..


 Sebelum masuk dewan, kita posing ngan van upin ipin dulu.


Selamat datang ke mini karnival upin ipin 2013


Masuk dewan terus naik pentas posing ngan patung watak-watak dalam kartun upin ipin.


Mak budak pun nak jugak....


Kena pegang anak-anak baru boleh dapat gambar elok sikit, kalu tak, dorang berlarian
masa aku snap gambar


Ada booth cenderamata cam biasa


Bilik Tayangan untuk layan katun upin ipin cam kat umah


Isi minyak dulu. Tempat duduk ni depan pentas, dekat sikit nak tengok persembahan


Watak-watak utama dah keluar


Mak bapak sama excited ngan anak-anak


Persembahan nyanyian dua buah lagu daripada pemilik suara watak Upin Ipin. Budak ni dah tingkatan satu rupanye.


Leka anak-anak tengok Upin Ipin real depan mata


Aku nak posing cecantik pun tak boleh, anak-anak asek nak berlari je dalam dewan tu


Afieq je bergambar, Ashraaf taknak, menangis tengok maskot Mamee ni..


Posing depan umah opah


Beratur amik sample Mamee Chef


Cam sweet pulak gambar ni.. Anak-anak aku dua-dua lelaki pakai baju sama, yang budak-budak sebelah ni pun sama cuma dorang tu pompuan... Comey nye dorang pakai dress, trus rasa nak beranak lagi.. Hahahaahah !!


Akak sorang ni pun excited jugak..


Aku memang daripada awal lagi dah hover excited, anak-anak tak amik port pun, sibuk melahap megi..


Gerai makanan Upin Ipin


Makanan dalam kotak pakej sekali dengan air botol Upin Ipin. Satu kotak rm10.00. Aku nak naget je, budak tu cakap dalam kotak memang semua campur.


Isi dalam kotak rm10.00 tuh.. Ayam goreng seketul, roti sebijik, popcorn chicken 4,5 ketul besar ibu jari kaki aku, naget dua ketul & mini sosej dua ketul. Aku rasa cam mahal sikit. Ape nak buat, makanan jenama Upin Ipin kan...


Yang ni Mr.Lee beli. Satu beg plastik ni ada 5 botol air buah campur Nata De Cocoa ngan satu cikedis besar, RM10.00. Air dia sedap, banyak betul nata dalam botol tuh..



P/s : masa korang baca entry aku nih, aku berada di kawasan pedalaman. Bukan bercuti tapi keje. Jumaat aku masuk opis, kalu tak bizi memang aku nak merempit terjah blog korang semua. Ai miss korang semua !!!



9 Juta Kengkawan Dah Komen:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Suka la budak2 tue dpt tgk upin ipin rela depan mata kan.. X berkedip farah tgk dua beradik tue..=D

yana yani said...

sanak-anak saya pun suka sangat dengan upin ipin ni
tak dapat pergi sebab time tu dekat penang

wahaha...cepat beranak lagi manalah tau dapat gegirl pula =)
apapun all the best ye

Sura Mohd said...

seronok pulak tengok zura dan anak2...kalau afif pegi ni tentu dia sronok..:)

wawa syaida said...

seronok tengok anak-anak akak dapat pegi karnival upin ipin ni....budak-budak sekarang ni memang suka upin ipin...anak sedara wawa kalau tengok cd upin ipin tu siap boleh ulang 10kali lagi

Cho Zila said...

ala rugininyer akak tak pergi... minggu tu sibuk cari baju sekolah budak2ni ...
kot idak mesti seronokkan.. memang terujaler anak2kan..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

lamanya aiza tak singgah sini zura.. gembira betul mereka jumpa upin ipin.. :D

Jari Manis said...

Misss U tooooJM baru je sihat dari demam. Dh 3 hari demam selsema asyik tdo je kepala sakit air hidung meleleh je adusss dh lama jgk x update blog. Hari ni baru ok sikit.

Bila tk 2 beradik tu ngan zura spt adik ngan kakak je maklumlahh ibu muda katanya heeeee

lieyalatif said...

xpe zura...kasi settle tang keje dulu...update seminggu sekali pun okey...lieya tetap mai punye heheheeheh....

uihh sebut pasal upin ipin ni budak2 mmg suke la kan....lagi2 ade karnival gini...dpt jumpe upin ipin live...mmg laju jek laa dieorg.....lieya tgk kan zura dah mcm kakak ngan adik2 jek tauuuu.....heheheeheh

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. hahaha rm10 dapat sekotal ciput tu je? pasrah tengok. hehe maknya excited kalah anaknya. huhuu

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :