7 Mar 2014

Bukit Fraser : The Paddock

Entri Sebelumnya : Bukit Fraser : Center Point Of Bukit Fraser (Pagi)


Selepas dah puas posing kat tengah-tengah puncak Bukit Fraser tadi, kitorang ke kandang kuda The Paddock. Kecik je kandang ni, pengunjung Bukit Fraser pun bukannye ramai mana pun, 
so buat ape nak besar-besar sangat kan..




Aku sorang je pakai selipar, wedges kan dah putus tadi belum buh gam lagi masa nih... 
Huwaaaaa !! (sambung nangis tak boleh ketwok pakai wedges)




Kena menapak ke dalam sikit tapi tak kesah pun sebab view cantik




Marilah mari kita menapak bersama-sama !!!




Cantik kan pemandangan kandang kuda ni. Kalau ada kabus sikit kompom 
sebijik cam kat Kundasang, Sabah




Mr.Lee tengah perhatikan anak-anak main baling batu




Close-up view kandang kuda




Anak-anak tengah bizi main baling batu jom amik gambar berdua cepat-cepat !!!




Nak register naik kuda kena jalan depan lagi sikit




Kaunter dan harga tiket (aritu bayar je tapi takde tiket pun)




Mula-mula aku naik ngan Ashraaf. Masa kuda tengah jalan tuh, tetiba Ashraaf cakap "bu, akut bu..akut !!!".. Dengan nada lembut aku cakap "jangan takut, kuda ni baik, ibu kan ada ni".. Bunyik cam ibu solehah je kan padahal masa ni aku sendiri pun takut gile ok !!! Sebelum naik kuda tadi pun aku dah siap mengucap dua kalimah syahadah... Hahahaha !!




Masa ni sepatutnya giliran Mr.Lee naik kuda ngan Afieq, tapi bila dah pegi dekat Afieq tak nak naik takut tengok kuda besar sangat. Untunglah Ashraaf dapat dua kali naik kuda, 
dua kali dia takut, hahaahahah !!




Ternampak satu port kat tepi kandang tu trus amik gambar. Aku suka gambar ni, posing bersahaja je, nanti nak print besar-besar (iyo lah tuh, pastu peram dalam hard disk lupa nak print)




Kat belakang kitorang ni tu macam gaung, kiranya tempat duduk tu la penghujung tempat 
untuk berjalan






Halau anak-anak main batu baru boleh amik gambar berdua 




Tempat cantik camni harus la ada gambar aku sorang




Nampak tak ada tangga kat belakang anak-anak aku ? Tu menghala ke tempat memanah 
dan menyumpit. Aku tak pergi pun ke bawah sebab masa tu ramai betul orang kat 
situ. Malas nak join.



Selepas tu kitorang pun gi check-in. Nanti aku buat review pasal Studio Apartment tu ya. Ari Ahad nanti aku terjah blog korang semua ok. Arini ngan lusa tak sempat lor bizi sikit. Have a nice wiken ye kangkawan blogger semua !!! Muahhh muahhhh !!




10 Juta Kengkawan Dah Komen:

Ann said...

teringin nak naik kuda tapi tapi tapi...mau gigil nnti..hahah

betul la..tetbe2 tringt kundasang!!rindu..

Sura Mohd said...

bestnyer dapat naik kuda..agak2 akak yg gemuk ni larat tak kuda tu bawak..hihi..:)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak zura. ceit ingatkan berani... dah mengucap rupanya. hehee. kalau sheila confirm-confirm tak naik kak oi. Debor lain macam kalau dok dekat dengan binatang. hiewhiew. ok sheila tunggu akak datang blogwalking. Tak datang siap kak zura! Wakakaaa ;p

yana yani said...

bestlah zura! kelakar juga mendengarnya...hehe
kalau saya mahu gugur jantung
tapi rasa nak naik tu tetap ada..hehe
eh situ sejuk dak zura...curious ni =)

Jari Manis said...

Bestnya dpt luangkan masa bersama org2 tersyg kan, Jm ni pun teringin gak nk jenjalan camtu tp x ada yg nak join yg seangkatsn suma sbuk ngan anak klau ada pakwe leh jln2 sini ehhh boleh ke kang kena tangkap sbb bukan mahram heeee

Rinna said...

Bestnyaa dpt naik kuda.. heheh.. Pemandangan pun menarik..cam nyaman jerk :)

Cho Zila said...

akak suka tengok gambar tempat kudatu..
akak dah sampai sini tapi rasa cam cantik sangat tengok gambartu..
jom 2 cepat cerita pasal apartmenttu...

.: iEyLa :. said...

happy anniversary kakak..
mga semakin bahagia dan happy slalu...

misz sheyla said...

xpernah naik lagi bukit fraser ni..walaupun dekat je ngan rumah..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Semua gambar cantik2 sangat.. bestnya dapat naik kuda.. farah pun jenis penakut jugak zura oiii.. hehehe

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :