8 Jun 2014

Bergosip Di Noodle Station, Alamanda

Hai kengkawan blogger sekalian alam.... lama aku menghilang kan ? Rindu betul nak blogwalking kat umah korang... 

Jumaat lepas aku off. Plan asal belah pagi aku nak bawak Afieq gi Hospital Serdang tapi tak jadik pulak. Tu nanti aku citer dalan entry lain ok. Tetiba Kirana wasap ajak meet up. Dia ni selalu sangat datang Putrajaya, ulang alik dari JB ke Putrajaya ikut hubby meeting tapi kali ni je aku baru gi jumpa dia, aku kan sombong dan bongkak orangnya.. Hahahaha !! Kirana stay kat The Everly Hotel, so jumpa kat Alamanda senang sikit sebab bangunan sebelah menyebelah jer. Anak-anak aku tinggalkan kejap kat umah pengasuh.


Pukul 3.20 petang aku dah sampai. Kalau kengkawan aku yang keje kat JANM ada kompom awal pagi lagi aku dah sampai, boleh lepak ngan diorang kejap, tapi diorang takde pulak aritu sebab gi majlis kenduri Rubi kat Terengganu. Dah jadik bini orang dah Rubi ye... Syiok tak kahwin ? Hahahaha !! Hujung bulan ni kita jumpa ye Rubi dan Zah..



Kirana bawak anak sulung dia. Budak comey ni dua kali dok puji aku cantik. Aku senyum 
menyeringai cam pontianak, ye la budak-budak kan ikhlas dan tak pandai menipu.. Auntie tau Wiwy 
kagum Auntie ni cantik... Hahahahaaha !!



Air ni namanya I Love You Lemonade. Manis betol !!



Cinonet jer air aku, dalam menu nampak cam botol besar.  Pastu terpaksa curi minum Ice Lemon Tea Wiwy pulak sebab air aku cepat habis.


Kirana dan Wiwy makan Fish & Chips For Kids je sebab dorang dah kenyang makan nasi tengah hari tadi.



Aku punye Spring Noodles with Smoked Blackpepper Chicken. 



 Si Wiwy suka tol wat muka pelik-pelik masa amik gambar... Babap kang baru tau !!





 Tengkiyu Wiwy ambikkan gambar mommy dan Auntie Zura tanpa sebarang gegaran walaupun nampak sebatang jari Wiwy dalam gambar ni... 



 Member kitorang cakap untung la jumpa boleh comolot, aku cakap bukan takat comolot, cium tudung Kirana sekali ni haa.. Macam-macam topik keluar.. Thanks babe belanja mamam. Aku kasik angpow tak nak amik, duit aku tak laku la katakan.... 


 Pukul 6.40 petang gitu gerak balik umah. Ni merupakan jalan aku balik rumah masa aku based kat JANM setahun yang lalu. Dulu time bulan poser jalan ni jem teruk betul sebab penutupan satu lane, so aku selalu sangat larik balik umah seawal kul 4 petang... Isshh syahdu pulak rasanya... Sobb..Sobb..Sobb...



 Sebelum sampai umah aku singgah jap kat Aeon Cheras Selatan. Nak carikkan hadiah untuk Zara sesambil window shopping cuci mata kata ko !! Memang hobi aku jenjalan sorang-sorang kat shopping mall..



Comey comey la dress untuk baby girl. Setengah jam aku dok terpacak kat sini tak tau nak beli yang mana satu. Best nya kalu ada anak pompuan. Lepas bayar trus bergegas ke gerai feberet kitorang sekeluarga sebab kakak ipar, adik ipar, Mr.Lee dan anak-anak tengah menunggu aku nak makan sesama. Baru je kejap tadi makan mi semangkuk, pastu makan nasi goreng paprik lagi.. Cam ne nak buang 4 kilo berat badan cam ni !! Haihh !!!




14 Juta Kengkawan Dah Komen:

Zilla said...

dah besar wiwy...kirana pregnant ekk?? wahh tahniah2..last aku jumpa derang ne 3-4 tahun lepas kot dgn geng2 amnet yang lain di ampang...huhuhu

dewi susanti said...
This comment has been removed by the author.
dewi susanti said...

Zilla..haii...kekeke

Jari Manis said...

Betul cakap Wiwy tu...auntie Zura mmg cantik dan sweet...wiwy pun comel jugak :-)

Zilla said...

jap, dewi susanti ne sapa pula?? kiranakah?? hahaha...

alialisa said...

hahaha...makan dan makan lagi ler zura oii

PakcikLie PCL said...

singgah singgah sini. assalam dari blogger PCL www.nazlee.com

lieyalatif said...

betul2....budak2 tak reti menipu....dieorg ikhlas lagi jujur...aku dah backup dan sokong ni...sile belanje aku makan wey haahahhaahah

ko tau zura, lieya ni walopun kaki alamanda (sebab tu jek dekat ngan opis, jalan kaki jek pi) tapi baru sekali jek makan kat noodle station tuh.....sebab ari tu teroder yg sgt2 tak kene ngan tekak..... tapi tgk air ko rase mcm best lak...mcm nak pi lepak noodle station jek time lunch hour esok nieh....

mysha said...

Sha klo leh elak mmg elak nak makan kat noodle station nih.. bukan sebab makan tak sedap tp sbb dia dkt ngan tmpt mainan bebudak tu.. si iA nanti mulala dia takmo makan, asik nak main jer huhuhuhu

Suria Lekatlekitgurl said...

saya ni dah lama x de nak melepak dengan kawan2.. aktiviti full dgn family jer.. rasanya nak jugak balik kg sekali sekala nk pi jejak kasih kengkawan lama. tp masalahnya tiap kali balik kg pun tetap full aktiviti dgn family... hahahahaha. dulu bujang dh byk spent time dgn kawan2 kot bila dah kawen jadi family women pulak

yana yani said...

wah lamanya tak singgah sini, rindu tak? hehe
saya dah lama tak berdating dengan kawan-kawan
semua dengan family aje
comellah anak kawan awk tu, buat menantu boleh tak? hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak zura, amboii kemain senyum kena puji dek wiwiy ye. ahhaha sheila doakan kak zura lekas2 dapat baby girl pula. hehehehe terliur tengok wantan tu. nak rasa masakan kak zura, buat wantan goreng boleh? hahaha hemak masih mengidam lagi ;p

Muhammad Khairuddin Lim said...

Senyap je....merindui celoteh anda...kami sabar menunggu.

Ummi said...

dah lama tak makan kat cini... rindu plak rasa nak makan tengok u letak gambar makanan tu :) nampak sedappp.....
Jika sudi singgah lah ke blog saya http://ummirdinacong.blogspot.com/
TQ

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :