22 Jun 2014

Happy 1st Birthday Little Darling Zara

Ni entri yang backdated punya. Sayu pun ada tengok gambar ni semua sebab petang Ahad (8/6) aritu aku dok tengok gambar-gambar kemeriahan majlis besdey Zara, malamnya dapat call daripada kakak aku yang mak dah meninggal dunia...

Seperti biasa tengah borak-borak kat Whatsapp Mimi jemput aku ke majlis besdey anak dia petang Sabtu (7/6) dekat rumah parents Mimi kat Nilai. Sebut je Nilai aku terus terbayang kain pasang, kain langsir, kain tudung.. Dasar perempuan kan... Memandangkan kitorang takde plan lain, trus aku OK je.

Sampai sana kul 4. Aku cam teragak-agak nak turun daripada keter sebab takut salah rumah. Tak pepasal malu. Lama gak la kitorang melangok dalam keter sampai la hubby Mimi, Xua datang jemput kitorang kat keter. Diva sangat !!!


 Dengan besdey girl. Putih gebu, sakan aku gomol-gomol dia. Bila dia nangis aku 
bagi kat nenek dia suh dukung. Hihihhihi.. Eii terliur sangat aku kat baby girl sekarang ni tau !



Kat majlis tu terjumpa kawan kitorang Lin Salina. Anak-anak dia semua perempuan. Lin, sila share tips nak dapatkan baby girl ok nanti aku ajar ko nak dapatkan boy, kita sistem barter gitu !



Menu petang tu macam-macam. Ada mee kari..





Satey ayam dan daging...




Buah-buahan untuk chocolate fountain



Candy buffet table. Sakan aku dok angkut candy agar-agar kering tuh. 



Homemade Rainbow Cake, hasil air tangan kawan kitorang Sally Rashid.



Gosip dulu seround dua. Aku cam tak puas-puas cium gomol si Zara ni..tu la sape suruh tembam sangat !!





Tak sempat nak rasa kek tu sebab rushing nak balik umah, posing je la ngan kek tuh.



Trus hover bila dapat pegang belon



Aku, Mimi & Lin. Perkenalan kami bermula daripada forum ehemm ehemm sambung beramas 
mesra kat FB & Whatsapp


Best betul majlis wat kat laman rumah camni. Angin sepoi-sepoi bahasa buat aku ngantuk sangat !! Makanan semua sedap-sedap tapi pedas berdesing, biasalah orang Nogori kan.. Teringat pulak kesedapan Gulai Lemak Cili Api Burung Puyuh yang BFF aku masakkan hari tuh, gigih menyalai puyuh tengah malam buta katanye, hahaahaha ! .. Nanti masakkan lagi ok BFF. 

Tima kasih Mimi sebab selalu jemput aku ke majlis keraian ko sekeluarga. Buat Adni Zahraa, selamat hari jadi, semoga jadi anak yang solehah, membahagiakan papa & mommy dunia akhirat.



23 Juta Kengkawan Dah Komen:

Jari Manis said...

Ehem ehem nk anak perempuan katanya heee in sha allah klau rezeki x ke mana
Ada petua nk tgk anak seterusnya lelaki or perempuan. Klau nipple anak yb lastu terbelah adiknya nanti perempuan klau sebaliknya lelaki. Ha! Zura, pe lagi...try check heeeee

Naemah Umi said...

adehhh leleh tgk mee kari ngan satay tu...sib baik blum puasa lagi ...

Sura Mohd said...

semua makanan tu mengoda...sedapnya..
akak doakan zura dapat anak pompuan lepas ni...In Sha Allah..:)

lieyalatif said...

alahai sedih aku bace perenggan atas tu zura...ye laa Allah punye percaturan kite mane tau kan...siang kite hepi2 malam plak dpt berita sedey..... moga arwah sedang bahagia di syurga...jgn putus2 sedekah alfatihah key zura....

cait! teliur aku tgk mee kari ngan rainbow kek tu..... siap ade choc fountain tu..sonok le budak2 nieh....kalo aku sah2 balik2 muke aku jek pi cicah buah2 tu ngan coklat hahaahahahah...alang2 kan depan mate baik pulun puas2...kalo tak bile lagi nak jumpe heheheeheheh.....

gulau puyuh zura? aku penah makan...mmg sedap tapi aku suke lagi puyuh goreng rangup2.... tulang2 pun kunyah hahaahaha

Suria Lekatlekitgurl said...

part last masak lemak puyuh salai tu buat rasa nak nangis.. hahahaha

Irrayyan said...

Happy birthday zara..
Salam singgah dari irra :)
http://www.irrayyan.com

yana yani said...

wah kek tu buat tercabar iman...hehe
gulai puyuh tak penah rasa lagi =)

p/s - percaturan ALLAH tu tiada siap yang tahu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak zura. salam takziah daripada sheila.. sheila baru BW, habiskan pantang dulu.. akak sekeluarga sihat? cerianya, nak baby girl ekkk ;p

lieyalatif said...

beb udah2 le tu tayang makan mendera jiwa raga nie....cepat2 le tukar entry heheheeheh

Jueliza Jamani said...

salam perkenalan.. saya follow 128...

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wah meriah btl zura..kek dia cantik sangat..
*sorry lama tak singgah sini..

Anonymous said...

This is really interesting, You're a very skilled blogger.
I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
Also, I have shared your website in my social networks!


Also visit my webpage; frank kern results in advance - ,

yana yani said...

zura awat senyap aje
nak minta alamat
nak bagi hadiah penghargaan dari blog saya

lieyalatif said...

salam beb...

lame ko menyepi kali ni...saje la tu kan nak bagi aku seru2 ko heheeheh ni nak kene persembah pulut ngan ayam panggang tak utk seru ko heheheehehe...ko sihat tak? hope ko busy jek...risau plak kalo ko tak update blog sbb hal2 kesihatan....

cik dila said...

cantik kek besday tu....mcm sayang nak dipotong2...

Sally Rashid said...

tak sangka pulak nama aku disebut2 kat sini..hehehe

Time Traveller said...

Seronokan budak2 zaman sekarang... Birthday sambut dgn penuh gembilang hahaha :D
By the way happy birthday from uncle Time Traveller.. :D

Tgh weekend ni lapar lak bila dah tgk makanan tu semua :P

tiga lalat said...

Salam. Hee cantik kek.

Alamanda said...

What a great birthday! Enak-enak kali sajiannya yaa. Hm, nice sharing sist ^^

alialisa said...

ZURA..KENAPA DAH LAMA TAK UPDATE BLOG?

jual token listrik online said...

artikel dan informasi yang bagus gan. semoga bisa tetap eksis dan tambah menarik blognya gan.

Dewi Aja said...

jalan makan enak.

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Anonymous said...

panjangnya cerita dia....

http://sedapnya-makan.blogspot.com

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :