15 May 2014

GM Klang

Cuti Hari Wesak, tak tau nak gi mana.. Tetiba terdetik nak gi GM Klang yang femes tuh. Sebelum tu kakak ipar aku datang umah, lawat Ashraaf yang demam ulser penuh dalam mulot. Lepas dia balik, kitorang bersiap then terus gerak.


Guna Federal Highway, nampak bangunan Leisure Commerce Square, kompeni lama aku dulu dalam bangunan ni la. Rindu pulak kenangan kerja dedulu. Seawal pukul 4 petang dah lari cabut balik umah sebab tak nak sangkut dalam jem kat Federal. Sesuka hati pergi & balik keje macam opis bapak aku punye je.




Jalan lancar je takde jem. Perjalanan ke sini 100% bergantung pada bantuan GPS Waze. Bangunan GM Klang ni berdekatan dengan AEON Bukit Tinggi. Memandangkan hari ni public holiday, pencarian parking adalah sangat mencabar keimanan ye kawan-kawan.




Nampak je directory kat tepi lift ni trus aku excited gile, padahal bukannya bawak duit banyak nak bershoping pun.. 



Keluar lift je terus nampak kedai jual pakaian kanak-kanak. Holoh holoh holoh, comey nye 
lahai pakaian anak perempuan !!



Kedai-kedai menjual peralatan display pakaian macam rak, patung, hanger dan lain-lain. Kat sini aku beli hanger untuk shawl yang ada lubang bulat-bulat tuh. Murah sangat, RM6.00 jer, biasa orang jual RM10.00. Aku siap beli tiga, padahal shawl aku bukannye banyak mana pun.. wahahaahah !!




Pakaian solat pun banyak pilihan



Ofkos la kedai pakaian wanita lagi banyak daripada kedai pakaian lelaki kan. Dah boleh start survey fesyen baju raya tahun ni dah..



Dari tingkat atas aku nampak ada orang jual barang-barang umah cam karpet segala, 
tapi aku tak pergi pun...



Cantik-cantik jam kat kedai ni, tapi harga mahal sikit. Ada sebuah jam tuh harga dia RM999.00. Design biasa-biasa jerk, gile ahh !! Ke aku yang tak pandai menilai seni ? hahaahahaha !!



Kedai jual kain pasang pun ada, tapi tak banyak, tak meriah cam Nagoya la. Kain yang kaler oren tu English cotton kot, lembut sangat.... 



Singgah jap belikan sandals kat Afieq.. Kesian dia pakai selipar plastik jer. Sedondon ngan Ashraaf, sama-sama brand Superman



Lepas dah puas merayap segenap sudut kat GM Klang tuh, aku suruh Mr.Lee singgah kat foodcourt Seksyen 2 Shah Alam pekena ABC. Dulu masa zaman bergelar awek Uitm, sini la port makan kitorang. Tapi zaman tu takde pulak aku nak makan ABC camni. Sekarang bila lepak kat sini terasa diri sangat veteren dikelilingi adik-adik student yang muda belia. Sobbb sobb sobb !!



Dekat setengah jam baru ABC yang diidamkan sampai. Afieq panggil ni eskrem ada telo. 
Yang telo tu sebenarnye aiskrim vanila.



Cuaca sangat panas hari tuh, maka aku order satu sorang, tak nak kongsi-kongsi takut tak hilang dahaga kononnye. Sekali, aku jugak yang jadik tukang perabih Afieq punya. Sendat gile perut rasa nak terkeluar balik kot hidung. Wahahahaahah !!




Memang murah betul harga barang di GM Klang dengan syarat korang beli banyak la. Lenkali nak try terjah Kenangan City Mall pulak, lebih kurang cam GM Klang katanyer. Sebenarnya aku tengah senggugut dan heavy flow masa ni, bila dapat jenjalan gini trus hilang sakit !! Dasar perempuan kan, tak dapat beli, window shoping pun dah cukup ! Setuju tak ? Hahahaaha !!




20 Juta Kengkawan Dah Komen:

CT Humairah said...

selalu tengok org nyopping kat GM tapi tak pernah sampai lagi..
rasanya boleh kering poket masuk GM ni..

Sura Mohd said...

kaksura yg dekat ni pon baru sekali jer pergi...hehe..
sedapnya tengok zura menyedut abc tu..:)

lieyalatif said...

AKU PENAH sampai sekali jek zura...mmg haeven kat GM tu...borong stok baju tdo budak2 ni...tapi skrang aku tak gi dah sbb nak cari baju tuk miamija takde saiz...utk dayyan mmg byk...tapi tak gune la tak dpt soping tu akak2nye sekali kan....aku giile tgk pyjamas lawa2 kat sane tuh....

aduuhhh abc cekelat!!!! ye beb tu port aku lepak dulu mase belajar uitm gak ...tapi dulu gerai lame lagi kan..skrang dah canggih food court die...canggih sbb dah selesa laaa...tapi aku rindu sekyen 2 yg dulu....serabut, sesak tapi best .....oh my! oh my!...saje je ko ajak aku mengimbas kenangan lalu......aku dulu selalu pekena kat bubbles tu laa sbb kawan baik aku pakwe die abang bubbles tu dulu kakaakakakk....

Jari Manis said...

JM pun pernah ke sana sekali jek..sbb ramai sgt sebut2 GM klang..GM lang..so try lah terjah..betul..kalau beli borong mmg murah..kalau nk berniaga sesuai sgt cari brg kat sini
Pic lst tu JM suka heee

Suria Lekatlekitgurl said...

beli borong murah la.. kalau kita beli 1 pieces camtu mahal jugak. sy pernah sekali pegi GM klang. x membeli apa pun beli sepasang kasut kat anak jer.. rasa harga x menepati citarasa jer.. kekekeke

Cik Puan Rara said...

selalu g kenanga je.xpernah lg pergi GM ni.jauh sgt.ehehe

mysha said...

Oooo cenggini rupanya dalam dia.. tak pernah sampai pun...

Besornye bekas ABC tu ek hehehe

Rinna said...

Dah lama teringin nak ke GM nie.. tak tau le bila nak pergi.. cam best jerk..

Wow menariknyaa tgk ABC tuh.. nyummy

cheesedan kejubakar said...

mmg tmp menghabiskn duit je.. haha.. tp kami lebih suke memborong di Kenanga Wholesale je..

Love Umi said...

Wow...kalu dtg sini mesti tahan nafsu shopping skit kalu tak semua nak beli huhuhu....maklum la byk sgt yg terbekenan di hati kan ekekekeeke

yana yani said...

tak cakap nak ke GM
idak boleh jumpa! hehe
tapi tak murah sangat sebenarnya, kena beli banyak baru murah
tapi letih nak menjelajah setiap floor =)

dilabangiWORLD said...

arituh aku gi juhgak kat sini zura
penuhnya umat... hihi
tapi kenanga lagi best kut na
barang tersusun

Nurul said...

Haa, setuju tu... dasar perempuan, window shopping pun jadik ler...
Nrl adalah bbrp kali pi GM tuh beli baju anak2... kena beli 6 pasang atau pun kadang tu ada kedai letak 3 pasang minimum tuk dapat harga borong... memang murah le... kalau beli satu je, mahal jugak... :)
ABC tu memang mengancam lah...

affandi said...

datang shah alam tk ajak pun minum ekekeke

Irrayyan said...

Irra uitm shah alam gak..hihi..mcm nk shopping raya kat gm jgk la..

Nia said...

Tqvm sis.Baru cadang nak ke sana. Hihi tak pernah g situ😃

mamaQisQai said...

Tqvm..sis zura.. Hr in igt nk g jln sana:-)

Mrs. Oya said...

salam

waa sis zura.. memang heaven kan.. saya kalau pi sana memang istighfar panjang! aahahhaha satu kedai tu 3x saya pergi.. survey banding n beli haha wajib lah kan..tapi bayangla sampai dah hafal dah kedai mana dah..asben ngan mak saya ngan abah saya pun pening tengok saya.

GM KLANG memang best. second KENANGA WHOLESALE CENTRE baru lah yang last GM KL. :P

Anonymous said...

Dun understand ur english at all....omg

Anonymous said...

1st time pegi smlm, tapi tak beli apa pon. sesuai utk beli borong je kot, tp kalau beli satu-satu rasa kat mydin lg murah..hikhik.and saya tak dpt jumpa brg yang menarik pon. biasa je.memula rasa nak borong brooch boleh buat buah tgn utk kawan2..tp xbeli sbb brooch design lama2.

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :