13 Feb 2013

Holiday Inn, Melaka (Bhgn 2)

Hari kedua menginap kat sini.. Arini terpaksa wat giliran masuk training ngan Rubi sebab hubby Zah dah tak boleh jaga anak-anak aku, sebab malam tadi anak dorang tido lambat.. Takper la.. Technical team leader aku pun tak kesah aku masuk training sekejap-sekejap je. Dia paham masalah aku. Brekfes pun aku tak turun sebab anak-anak tengah tido, kesian pulak nak kejutkan dorang. Tengok-tengok Rubi dah tapaukan brekfes untuk aku.. Tengkkiyu Rubi...

Kesian Afieq ngan Ashraaf terliur tengok orang mandi swimming pool.. Nanti petang ibu bawak yerk...




Kelas pertama Rubi masuk dulu. So aku pun bercamwhore le ngan anak-anak dalam bilik... Redha je la korang dapat mak yang gile posing cam aku.. Hahahahaha !!




Abih kelas pertama, Rubi pulak balik bilik then aku pulak masuk kelas. Cakap kat Afieq "abang dok kejap yerk, ibu gi nak gi amik barang kat keter".. Sebbaik dorang oke je ngan Rubi... Tak melalak carik aku.. Sekejap je pun 3rd class nih.. Pastu dah lunch time.. Ni yang best nih.. Hahahaah !! 

Ibu membalun makanan dengan lahapnya boleh pulak si Adik tertido atas kusi sambil pegang makanan.. Ngantuk sangat la tu sebab tadi pagi bangun awal

Si Abang pulak sakan dok baling makanan, berlari sana sini.. Suap makan tak nak....

Memacam pilihan dessert.. Sume sedap... Dah le banyak betul pilihan main course lunch dia tadi.. Memang best la.. berselera aku makan berbanding dinner malam tadi...

Aiskrim pun banyak pilihan, tapi aku amik vanilla flavour sebab aku nak topping ngan macam-macam benda.. Banyak pulak tu aku amik...Very the buruk lantak..


Lepas makan ada sessi Technology Update untuk produk Cisco. Aku tak pegi pun. Bagi Rubi je join, sementara aku membuta ngan jayanye dalam bilik ngan anak-anak.. Tengkkiyu Bos sebab tak marah Zura tak masuk sessi petang tuh.. Hihihihih....

Bila Afieq dah bangun tido, aku terus bawak dia gi swimming pool. Kebetulan pulak Rubi baru kluar training, boleh la dia jagakan Ashraaf yang tengah tido lagi tuh... Masa nak turun lift bertembung ngan Abang Nizam & Yeop,, Kebetulan pulak anak Zah tengah mandi kolam sekali.









Sekejap je acara basah-basahan kat swimming pool tuh. Naik ke bilik bersiap untuk gi makan seafood kat Muara Sungai Duyong pulak. Jauh daripada bandar rupanye lokasi tempat makan malam tuh. Kitorang konvoi ramai-ramai. Dah sampai sana, hazab pulok nak carik parking nya.. Terpaksa la menapak jauh ke kedai makan tuh... Anak-anak aku sume dok diam je dalam kedai tuh. Kagom sebab orang ramai sangat kot kat situ. Bagos.. Bagooss.. Boleh ibu melantak ngan sepenuh tawadduk. Bos aku dah standby amikkan aku dua babychair
 

Bagi aku makanannye biasa-biasa jer.. Sedap la jugak.. Rasanye aku takkan datang untuk kali kedua.. Apepun tengkiyu bosses sume blanje kitorang makan...


7 Juta Kengkawan Dah Komen:

.: iEyLa :. said...

kekdahnye sorang je yg dpt mandi pool ni..
mane aci..ngeee..

Zura Lee said...

air kolam tu paras pinggang ramping afieq, klu ashraaf masuk kompom paras dada dia..sefeti fest hokey... hihihihhi

alialisa said...

wah...meriah makan uoollsss

Zura Lee said...

kolin : haruss le membadakkan diri, dah kata mknn free.. hihihhihi

Raf idah said...

Assalam..sy org mlaka.klu dtg mlaka cuba try test kedai ikan bakar parameswara di umbai, medan ikan bakar serkam kedai pertama seberang jmbatan.ni yg blh di rekomenkan..hehe

Raf idah said...

Assalam..sy org mlaka.klu dtg mlaka cuba try test kedai ikan bakar parameswara di umbai, medan ikan bakar serkam kedai pertama seberang jmbatan.ni yg blh di rekomenkan..hehe

wiefanz said...

Bestnya blog ni. Nak follow la. Presentation sangat kemas, I like :)

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :