21 Feb 2013

Sepetang Berdua Dengan Mr.Lee

Bangun pagi semalam Mr.Lee bagitau malam nanti dia ngan geng dah kena bertolak ke Thailand, keje kat project site sana plak.. Aku pun start bebel la... Nape malam tadi tak cakap awal..? Sempat ke nak renew passport ?... Pejabat imigresen biasanya ramai org, pastu nombor giliran plak ada limit dalam satu hari.. bla bla bla... Mr.Lee diam jerk... hihihhihi

Aku suruh Mr.Lee renew passport kat Presint 15 Putrajaya. Lepas amik nombor giliran, dia hantar aku masuk opis kejap.. Aku nak cuti, macam tak best pulak.. So datang la tunjuk muka kejap kat opis, lepas passport siap Mr.Lee amik aku.. Dan-dan masa tu jugak aku bagitau bos yang aku halfday arini sebab malam nanti laki dah nak gi siam.. hahaahahaa !! Aku dah cakap sesiap kat pengasuh, aku keje halfday tapi amik budak-budak lambat sikit sebab nak gi dating dulu, maklum la malam nanti Mr.Lee nak gi jauh dah, so nak spend masa ngan dia dulu... Pengasuh aku oke jer...

Masa aku kat opis kejap tadi, sempat jugak la aku booking dua tiket wayang citer Die Hard 5.. Konon nak tengok minggu lepas, tapi full house pulak.. Cerita baru kan, semua orang berebut nak tengok. Balik umah, mandi dan bersiap. Singgah kat opis kilang Mr.Lee uruskan hal nak gi Thailand tu sesambil cek barang yang nak kena bawak ke sana malam nanti. Sempat jugak la aku bergosipan ngan admin opis tu, Kak Lin... Dulu aku pernah keje kat opis nih, so semua orang kat opis tu aku kenal la.. hihihhih...

Terus gi Jusco Cheras Selatan. Tak ramai manusia tengok muvie petang-petang camni.. Hanya student dan kaki mengulor cam aku jer... Sekejap je amik tiket takyah beratur sebab dah bayar siap-siap masa booking nanti.Ari ni ari rabu, tiket wayang pun murah..  Jimat duwet...


Movie kul 3.30, so kitorang pun gi makan dulu. Aku ajak Mr.Lee try makan kat Orchid Bistro.. Dah berjuta kali datang Jusco ni kitorang belum pernah makan kat situ...


Sengih je ko yerk, pastu malamnye melalak laki tinggalkan kat umah.. hihihhih

Apple juice untuk Mr.Lee dan Citrus Delight untuk aku... Citrus Delight tu campuran tembikai, oren ngan lime.. Sedap !!

Cantonese Fried Char Kuey Teow yang Mr.Lee punya.. Sedap gak..

Aku punye Chicken Maryland.. Biasa-biasa je rasanye.. Yang seketul sebelah sosej tu goreng pisang.. Manis betol pisang nye.. Pes time aku makan Chicken Maryland ada pisang goreng.. aku ingatkan fish fillet ke haper...

Masa order tadi aku mintak blackpepper sauce.. Pastu bile makan, rasa cam pelik plak.. Bile makan ngan sos cili baru rasa sedap... Aku ni tekak kampung kot... hahaahahaha !!


Lepas makan terus naik level atas nak tengok movie pulak.. tapi sebelum tu boleh pulak la Mr.Lee benti kat kerusi urut pakai duit tu.. Dia bagi aku singgit suh test kerusi tuh.. So kitorang layan la urutan kerusi tu.. Sedap jugak.. Sebbaik petang tu tak ramai orang.. Hihihihh.. Singgit untuk 3 minit.. Lepas urut tu aku rasa nak muntah sebab perut tengah penuh ngan makanan tetiba kena urut plak... 




Lepas tu kitorang layan muvi Die Hard 5 nih.. Memang best.. CGI dia memang superb la... Tima kasih Bie sebab spend masa ngan Ibu sebelum berangkat ke Siam tuh.. Dah lama tak dating berdua cenggini. Anggaplah dating ni sebagai sambutan anniversary kita sebab minggu depan Bie takde kat KL.. Tima kasih kak Syidah sebab sporting tak kesah Zura gi amik anak-anak lambat daripada biasa.. Tima kasih bos bagi Zura halfday... Tima kasih sumer.. (fefeeling Azean Irdawaty menang anugerah skrin pulak !!)

6 Juta Kengkawan Dah Komen:

.: iEyLa :. said...

hahahaha...suke2 la kak..
mlm ni kne tnggal..ngee..

Zura Lee said...

ai het yu adik !!... huwaaaaaaaaa !!

dayana yana said...

jom pi makan

Ummi Salsabila said...

terliur mak buyong tau! ehehe

Ticer Syah said...

p thailand bes nokss.. cuti skola kitaorang mo pegi lagi..akkakaka..moh la folow ai.. picca ang besaq2 belaka.. menjejes air liur aku..hanam btoi..kakakakka

Zura Lee said...

Dayana : Jom mamammmmmm !!

Ummi : Hihihihh, saje kasik mak buyong kecur liur..

Ticer : balik ngaja nanti hang buat la sebijik cam ni, sedap wey..

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :