6 Feb 2013

Umai Cafe, Putrajaya

Entry yang dah lama terperap... Ramai orang yang bekerja / stay kat Putrajaya mungkin familiar ngan Umai Cafe. Kafe ni terletak dekat ngan Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya. Dah dua kali aku makan kat sini during lunch hour ngan Azizah dan Rubi. 

Buku menu ni aku snap masa 1st time datang sini. Tapi masa tu tak snap gambar makanan sebab bateri henfon dah abih... Gambar-gambar makanan kat bawah ni aku snap masa 2nd time datang.


1st time datang kitorang dok belah dalam, ada ekon.. 2nd time datang ni dah lewat sikit, kat dalam dah penuh, terpaksa dok luar. Boleh tengok pemandangan tasik, tapi terasa bahang panas matahari.. Sebelum makan harus la camwhore dulu.. Hihihihihh...


Mi kari yang Azizah order.. Nampak cam sedap je, tapi aku tak try pun..


Roti jala ngan kari ayam yang Rubi order..




Tengok bot lalu sementara nunggu order aku sampai.. Lambat betol !!!


Akhirnya sampai jugak bihun tomyam.. Orang lain dah abih makan dah.. Sobb sobb sobb !!

Rasanya boleh tahan jugak sedap.. Terus reda sikit perasaan marah sebab makanan lambat sampai..

Overall kualiti makanan kat sini ok, sedap (pada tekak aku la). Harganya pun berpatutan. Tapi kalu waktu lunch better datang awal sikit sebab lokasi kafe ni dekat dengan pejabat-pejabat kerajaan, klu lunch hour memang sangat hazab nak dapat meja kosong.


3 Juta Kengkawan Dah Komen:

alialisa said...

kolin jarang p putrajaya..ker setahun sekali aje kut hahaha

.: iEyLa :. said...

lorhh..tggu lame mkn tu jek kak???hihi

Zura Lee said...

Kolin : zura datang sini pun sbb bos transfer zura keje kt sini.. hihhihih


iEyLa: itu je pun yang nak makan.. lmbt betol dpt sbb masa tu org ramai sesgt...

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :