28 Jan 2014

Rezeki Menjelang Tahun Baru Cina

Petang semalam, HR manager lepak-lepak kat workstation kitorang. Dia cakap jap lagi CEO nak turun round opis, trus kelam kabut kemas meja memasing yang bersepah gile macam kapal titanic pecah, tapi dalam kekalutan mengemas, kitorang cam was-was jer..macam la CEO tu rajin bebenor nak check staff dia...


Tak lama pastu CEO muncul depan workstation kitorang. Dia bagi sampul merah sorang satu. Wawawa, terharu aku, bercampur jakun batak sebab dah lama tak merasa dapat angpow. Kan sebelum ni dah 5 tahun aku keje dengan kompeni 100% melayu, mana nak merasa angpow kan..Walaupun amount angpow tu sikit jer, tapi aku jadik over excited, trus ter"show off" kat FB.. hahaahahaah !!



Urat saraf kepala otak terus ligat pikir malam nanti nak makan kat mana. Kretif aje kan kalu bab perabih duit. Mula-mula nak makan Domino's Pizza. Pastu kansel.. Tekak rasa nak makan Prosperity Burger, baru la kena dengan suasana Raya Cina kan sebab burger tu hanya muncul bila tibanya hari raya Cina...So ber McD la kami malam tadi.

Untuk aku, Double Prosperity Beef Burger. Sebab guna duit free boss bagi tu yang order double punye, kalu duit sendiri kompom aku order yang biasa saje, aku kan kedekut orangnye.. hahaahah !!


Tak sabarnye malam esok dah nak balik kampung !! Tak sabarnye nak menambah bilangan kereta kat highway Gua Musang tu.. Kompeni aku bagi cuti free khamis, selasa baru start keje balik. Korang cuti lama tak ?




13 Juta Kengkawan Dah Komen:

yana yani said...

wah-wah, enjoy sakan tu
saya khamis tu dapat 1/2 day
selamat bercuti =)

Sura Mohd said...

selamat bercuti zura..terliur pulak tengok burger tu..dah la perut tengah kosong ni..:)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak zura! bestnya. murah rezeki. sheila cuti start jumaat tu. suami dapat cuti sehari tapi takleh balik kampung awal. mak buyung kena kerja lagi. muahhaha. lama tak layan tekak kat mcd.. Teringat pula suami nak makan ni, harap2 dapat la gaji awal, belanja bapak buyung kat mcd. Akak, kita 2x5 sama kedekut. muahahaaaa selamat bercuti dan semoga pulang kg dengan selamat ye. Sheila masuk kerja selasa nanti :p

Ibu Siti said...

untunglah....siap double lagik..telan2 air liur aku kat depan komputer ni nengok burger tuh...

Ann said...

waa...dpt angpow..rezeki..prosperity mmg sentiasa buat terliur tgknye..huhu

Time Traveller said...

Mak aiii makan terus.. alhamdulillah rezeki tu :D untung la..

lieyalatif said...

wahh best2.... alah tak kisah le sikit ke byk amaun dlm tu yg penting tanda ingatan dari bos kan zura...kalo dpt byk kire bonus la tuk soping sakan kakakaakakak.... lieya plak harapkan rezeki buah limau je laaa...dulu menteri cina dpt berkotak2 limau....skrang menteri india dpt muruku jek laa setin besar kaakakakakaak...rezeki gak tu heheheheh

uih peberet woooo prosperity....lieya pun kelmarin order dabel punye ...baru puas anak tekak anak perut semua hahaahahahah

selamat bercuti n balik kg zura...sakan noo opis hang cuti...best2....

::EIDA:: said...

mak aii lamenyeee cutii.. ida cuti cm biasa. jumaat-isnin je... disebabkan ofis xde org cina, ang pow xdpt.. ape ntah lagi limau. haahhahah sedihhh!!!

Jari Manis said...

Amboi...dapat nagpow terus g mkn makan besar ye..ahakss..rezeki jgn di tolak kan

Selamat balik kg..hati2 di jln raya ek

alialisa said...

wei.. dah lama aku tak dpat angpow lerr...
dah 6 tahun sejak meninggal yap soon thai tu uhuk uhuk

SecretOfShaila said...

wahhhh mmg rezeki...sedapnya...

Cho Zila said...

gitukan kalau dengar bos datang mesti kelam kabut nak cuci macam2 padahal bos tak pandangpun ... jangan teruk ngat dahler...
memang orang cinani mesti bagi angpowkan.. budaya dia ..
sedap ooo prosperity... nak jugak.. nak jugak...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya dpt angpow.. farah tak merasa dh la nk dpt angpow sebab bos lama yg berbangsa cina dah bersara.. huhuhu

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :