16 Apr 2014

Sambutan Harijadi Beramai-Ramai Di Ofis

Kejadian ni berlaku Rabu minggu lepas. Sekitar kul 4 petang lebih gitu HR Manager datang kat bilik Call Centre cakap nak pinjam meja panjang untuk hidang makanan. Ada makan-makan katanya petang nih. Wahh makan free !! 

Sekali bila dah pegi kat depan rupanya sambutan harijadi untuk staff yang lahir bulan Januari hingga bulan April. Sambutan besdey by quarter kekdah nya.. Sebbaik aku memang standby kasut bawah meja, takde la tebal muka pakai selipar jepun (dalam opis aku memang pakai selipar jepun jer..wahahahaha... Siap ada tiga bijik kek yang sangat lazaton !!!






Peanut Butter Pie



Oreo Chocolate Cheese Cake



Mars Bar Cheesecake



Wajib ada kat mana-mana sambutan besdey ialah Kepsi



Ada Domino's Pizza jugak.. Semua pizza jenis thin crust, bagus betul selection si tukang order. 



Comel la ko Hafiz dalam gambar ni..cam budak innocent jerk...Yey Hafiz dah nak kawen bulan depan !! Nama-nama kek tu semua aku tanya kat Kak Nyna, Senior Finance Exec kitorang yang bertudung kat hujung tuh... Aku tak kenal nama kek, tau makan jerk..wahahaahah !



Mars Bar Cheesecake. Kat bahagian atas kek Mars Bar, kat dalam kek tu pun ada jugak... telan liur pulak aku tengok gambar nih.



Sempoi gile, semua makan berdiri termasuk bos-bos. Ada sorang bos tengok aku asek amik gambar makanan jer. Dia cakap "you pun ada penyakit amik gambar makanan sebelum makan ya.." Terima kasih semua yang menjayakan majlis nih... Sayang korang ketat ketat, muahh muahh muahh !! 


15 Juta Kengkawan Dah Komen:

Erin - Ibu Qistina + Qaisara + Qamilia said...

lazat nye kek mars tuuuuuuuuu....terliur dibuatnye!
part makan2 kat opis mmg best kan...
itu yg paling ditunggu-tunggu gitu.. ;)

SecretOfShaila said...

Fuyoooo...dapnya tgk...terliur...hikhikhik

Nurul said...

Wahhh, cheesecake yang bawah sekali tu... menggoda betul...
Kekeke... x pasal kena tegur ada penyakit amik gambar makanan sebelum makan... ^__*
Nrl pun kekadang macam tulah jgk...

Sura Mohd said...

telan air liur pepagi...waa..boleh nangis tengok kek tu..nak jugak..:)

mysha said...

Bukan main berterabur lagi peanut tu..huhuhu.!! Sedar tak sedar da quarter da 2014 nih.. hik3

keepsi tu mmg slalu tak tinggal.. nak2 kalau time adhoc ngeh3!!

**Samala kita selipar jepun jugak yang dilanyak masa kat opis walaupun kasut yg lain cantek!!

Cho Zila said...

amboi kek dia memang sedap2tu zura.. tapi tuler kalau kira balik kalori memang tak berani nak dekat.. makanan gini sempoikan tak yah nak order2....
alamak bostu perasan gak yerk.. tuler akak ni kadang malu gak kalau orang tegur gitu ... tapi untuk nak masuk entri blog kita tebalkan mukajer...

Jari Manis said...

bestnya ada aktiviti mcm tu...Zura lahir bulan berapa...epy belated besday...semua kek nampak sedap..nyum...nyum..nyum

::EIDA:: said...

sedapnyeeee semua kek tu................ yummy!! bak seketuii umah pon dah dekat nii hahahhaa

Mizz Aiza said...

sedapnya kek tu zura.. makann tu pun nampak sedap.. :D

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

menjejes air liur tengok kek2 tue zura.. sedap tuh!! =D

lieyalatif said...

meriahnye zura woiiii!! siap ade 3 bijik kek yg lazat2...gile laaa..teliur aku tgk kek mars tu....ni rase nak terjah SR ni...tak dpt kek mars dpt kek SR pun jadi laa buat lepas gian aakakaakakakakakaak......

pizza n kfc..mmg pilihan yg simple, senang tapi syok....

kebetulan plak , boss aku pun baru belanje pizza dominos ni kelmarin..... aku mcm biase laa rembat cili flakes die jek sbb nakbuat stok tuk buat spegeti olio kat umah kakaakakakakaka

Time Traveller said...

Best nyer ada makan2di ofis.. pizza dengan kek tu memang boleh tahan :D

❤Kamsiah❤ said...

kepci jugak yg akak teringin hehe...

yana yani said...

menggoda sungguh kek tu
beli kat mana ye, macam nak juga aje...hehe
apapun memang meriah camni kan =)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak zura. walahiiiiiiiii terliur kita. nak sikit.... hahaha kena tegur dek bos ekk. lantakkan aje. kihkihhh

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :