27 Dec 2012

Kuala Selangor - Bahagian Pertama


* Pantai Indah Seaview Resort *

23 Disember 2012 – Kitorang kluar rumah sekitar pukul 12 tengah hari, Mr.Lee nak lalu ikut jalan Klang – Kapar. Jalan jem sikit pertengahan jalan hingga ke Mid Valley.. Pastu dah clear. Lepas susur masuk ke UiTM Shah Alam, baru aku on laptop tengok map yang aku dah capture screen daripada google malam tadi. Mr.Lee suruh on kan je GPS dalam henfon tapi aku degil. Lepas masuk simpang Jusco Bukit Raja, kitorang terlepas simpang ke Kuala Selangor. Akhirnya aku serender, baru on GPS henfon.

Dah masuk area Jeram, aku decide untuk gi pasar dulu carik bahan lauk untuk masak lunch. Masuk ke kawasan Pantai Remis, takde pasar basah pun, hanya ada gerai jual kereng, lala, kepah cam tu jer… Itu pun tak banyak gerai bukak, awal lagi kot… Last sekali kitorang terpaksa pegi ke Pasar Awam Sungai Buloh. Lebih kurang 20 minit jugak la daripada kawasan Jeram ni. Sampai sana, dah tak banyak lauk mentah yang tinggal..Beli je la sikit untuk masak lunch dulu, petang karang beli lagi.

Check-in pukul 2.30 petang. Signboard masuk ke resort ni cam pudar, sebbaik senang carik walaupun agak jauh dari jalan besar. Masa kitorang sampai, parking kete dah nak penuh, orang dah ramai sampai. Ada orang wat family gathering kot. Maklum le rate sewa apartment sini memang murah, RM100 untuk 2 bilik, RM120 untuk 3 bilik. Details pasal apartment ni boleh tengok kat SINI.



Kitorang book apartment 2 bilik, dapat unit no 3-1-03. Jenuh jugak la aku google sana sini baca pengalaman orang stay kat sini, termasuk la blog kawan baru aku KOLIN





Apartment ni lengkap ngan set sofa, set meja makan dan cabinet dapo. Portable gas cooker, periuk belanga dan segala kelengkapan memasak tu kitorang bawak sendiri daripada umah.


Sebenornya apartment yang kitorang book tu ada tiga bilik, tapi dua bilik je yang ada katil, satu bilik lagi kosong.  Masterbedroom ada katil queen size, ekon dan bilik air yang ada bathtub.



Second bedroom ada katil queen size dan kipas angin saje. Tilam dia kitorang kluarkan pastu letak kat ruang tamu untuk anak-anak tido.



Aku masak sempoi je tengah hari tu : gulai lemak ketam guna Pes Brahim's ngan sotong goreng tepung. Hampeh gile Pes Brahim's tu, sumpah aku taknak beli lagi dah..




 Lepas lunch kitorang terus keluar ke Pasir Penambang untuk aktiviti EAGLE FEEDING pulak.

Bersambung...




5 Juta Kengkawan Dah Komen:

.: iEyLa :. said...

wonderpet2...kami datang...hakhak...
syokla org tu.. :p

Zura Lee said...

iEyLa : selain kita, ada diyerrrrrrrrrrrrrrrr !!!

alialisa said...

wah..meriah siap masak masak tu hahaha...

Zura Lee said...

Kolin : anak-anak tengah lasak ya rabbi, mana boleh nak makan ngan aman sentosa kat kedai.. huhuhhuhu !!!

Alin Marlini said...

bestlah tempat ni..alin mmg tgh cari port nak bercuti2 buat family day kat area sana

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :