31 Dec 2012

Kuala Selangor - Bahagian Ketiga


* Pantai Remis *

Lepas settle aktiviti EAGLE FEEDING, aku mintak Mr.Lee singgah kat Pantai Remis.

Sampai sana dah dekat kul 7 petang. Gerai makan dah bukak. Tapi gerai jual hidupan cengkerang cam kepah, lala, kerang dah tutup dah, ada satu je yang tinggal. 







Sebelum balik, kitorang singgah kat satu gerai nak beli kerang.

Aku : “Bie, ibu beli kerang 5 kilo yerk..”
Mr.Lee : “Ingat kita nak wat kenduri ker..?”
Aku : “Bie ingat banyak sangat ke 5 kilo tu”
Mr.Lee : “Ikut suka ibu la..” (malas nak layan bini dia yang dilanda tamak haloba)

Peniaga tu letak harga RM3.50 sekilo & RM10 untuk 3 kilo, terus aku suh akak tu bungkuskan 3 kilo.. Kerang nya bersih dan gemuk-gemuk plak tuh.. 





Sampai apartment terus bersihkan kerang dan rebus campur serai yang aku bawak daripada umah. Anak-anak tak berapa makan sangat, seronok la aku sebab boleh makan banyak.. Gile tamak aku ni !!.. Banyak gile hokey 3 kilo tuh, sampai nak muntah aku makan. Pastu aku terpaksa serender, memang aku dah tak mampu nak habiskan. Aku paksa Mr.Lee habiskan sebab dia suka makan kerang. Tak lama pastu dia plak benti makan sebab dah tak larat nak makan. Banyak jugak la balance yang kitorang tak abih malam tuh.. Padan muka aku, tamak tak hengat donia, sebbaik tak beli 5 kilo…Serius nak muntah, dah balun coke satu botol besar pun still tak hilang loya..

Bersambung..










2 Juta Kengkawan Dah Komen:

.: iEyLa :. said...

heavennye mkn seafood..hukhuk

Zura Lee said...

malam tu makan kerang je la.. kerang 3 kg sampai trauma..

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :