31 Dec 2012

Kuala Selangor - Bahagian Keempat

* Gerai Cendol Durian Borhan *

 







Sebelum check-out, kitorang bawak Afieq ngan Asyraaf mandi kat kolam apartment tuh.. amai betul orang mandi pagi-pagi buta nih. Kuat betul bau klorin.. Kolamnya kecik jer, bahagian budak-budak pun dalam jugak. 



Sekejap je basahkan badan anak-anak, pastu kitorang naik bersiap untuk check-out. Lepas check-out, terus ke Pekan Kuala Selangor konon nak makan mi udang banjir yang femes tuh. Tapi frust gile sebab belum bukak lagi, maybe sebab baru kul 10 lebih.. Terus aku google kedai makan best kat Kuala Selangor selain mi udang. Ada suggestion pasal Warung Soto Pasir Penambang. Dekat ngan warung soto tu ada Gerai Cendol Durian Borhan yang femes cam Cendol Bakar tuh. Terus kitorang singgah pekena cendol dulu.. 


Banyak betul pilihan cendol kat sini. Selain cendol, hanya ada dua makanan lain iaitu mi kari ngan laksa saje. Aku order mi kari special ngan cendol durian campur keladi, Mr.Lee pulak laksa ngan cendol durian pulut.


Asyraaf mula menunjukkan skill tiger show nyer.... Kelasakan anak-anak menyebabkan kitorang tak mampu nak makan secara aman sentosa sejahtera di kedai and the main reason nape kitorang prefer masak sendiri kat umah / homestay...

 Cendol durian campur keladi yang yummy !!

Laksa - tak sempat aku nak rasa sebab Mr.Lee dah abihkan semuanye.. huhuhuh !!

Afieq mintak nak makan sendiri, bagusnya anak sulung ibu ni.. Dahi luka sebab malam tadi langgar sliding door kat apartment sewa tuh...

Mi kari special dah sampai
Patot la special, sebab ada udang, ayam dan kerang, cuma sayo je sikit.. Kuah pekat dan pedas.. Yummy mummy !!
Mungkin sebab awal pagi lagi, so nak senang je kitorang dapat parking, kalu tengah hari sikit maybe susah kot...Parking ada disediakan tapi cam tak berapa luas sebab dekat ngan carwash. 
 
Senang sangat nak cari gerai ni..Betul-betul tepi jalan besar.. Alamatnya : Bt. 2, Pasir Penambang, Kuala Selangor. Lepas mamam kitorang singgah kat Pasar Pasir Penambang pulak..

Bersambung.... 

 

3 Juta Kengkawan Dah Komen:

.: iEyLa :. said...

aduisshh...tekun si kembar tu makan...

Zura Lee said...

si abang je yang tekun makan, si adik bizi wat tiger show atas meja..huhuhuhh !!

Ummi Sufiyan said...

selalu jugak beli Cendol Durian Borhan ni..tp makanan dia x penah lak beli.. tempat dia selalu penuh.. beli bungkus je.. skarang banyak btol dah produk cendol kt kuala selangor ni..hehe

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :