14 Jun 2013

Carl's Jr. @ Sunway Pyramid

Entri pasal makanan. Saje post pukul 4 petang lebih supaya perut rasa bergelora kelaparan..

Minggu lepas aku balik opis aku kat PJ sebab nak hantar monthly claim aku dan tukar laptop lain sebab laptop yang aku guna sekarang dah kong terus. Betapa hard core nya aku keje sampaikan laptop boleh rosak walaupun aku kuat mengular.. hihihih... Sebbaik laptop kepunyaan kompeni, rosak je trus tukar yang lain. Laptop yang baru ni lagi besar, lagi syok la nak layan movie time lunch hour....

Tetiba dapat call daripada bos aku ajak temankan dia gi repair Ipad kat Sunway Pyramid yang sekangkang kera je daripada opis tuh.

Lepas dah settle bab Ipad, boos ajak aku makan kat Mc Donalds. Tetiba dia nampak signboard Carl's Jr trus ajak aku makan kat situ. Aku tak pernah makan situ, kang tercangang tak tau nak makan ape plak. Bos aku cakap Carl's Jr ni sama je cam Mc D tuh.. So aku ikut jerk, bila lagi nak pow bos kan.. 

Konsep nya cam fastfood restaurant lain la, order sendiri...

Yang lain daripada lain ialah kitorang kena amik air sendiri, boleh refill air tu sampai pecah perut. So aku sajeskan supaya korang amik Small Set saje, sebab air boleh refill..Aku aritu 2 kali amik air, 1st air 7Up, 2nd aku amik air F&N Grape pulok...

Aku cakap "Bos, salad ni kite tak boleh amik ke ?. Bos aku replied "tu bukan salad la, tu sos salsa. Kalu nak makan kena campur sos dengan semua sayuran tuh".. Oooo tu sos salsa ke ? Zura orang kampung jerk, kenal kicap ngan budu jer, sobb sobb... 

Meja kami

Dekorasi, lengang jer sebab belum lunch hour..

Fries dia tak boleh lawan kesedapan dan kemantapan Mc D punyer

Besar gile saiz berger dia. Tapak tangan aku pun tak boleh cover kebesaran dia.. 

Teriyaki Combo Burger aku punye

Special sikit sebab ada satu slice nenas. Daging grill dia tu tebal dan lembut. Roti dia pun best.

Sos teriyaki dia tak terasa mana (ke aku yang tak tau beza sos teriyaki?), so aku tambahkan sos salsa dan blackpepper atas burger tuh. 

Bos aku punye, Portobello Mushroom Combo Burger.. Masa nak amik gambar ni lens camera telefon aku kena minyak, tu yang gambar jadik berkilau camni...


Total damage aritu RM48.75 termasuk goverment tax, so harga kat Carl's Jr ni agak pricey bagi aku. Sebbaik bos belanja, pasni kompom tak masuk lagi dah kat restoren ni.. Hihihih.. Tima kasey Bos..


6 Juta Kengkawan Dah Komen:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Zura sedapnya tengok teriyaki burger tue..kat sini tak dak..so telan air liur jer la..huhuhu ;p

Mizz Aiza said...

untungnya bos belanja.. aiza tak pernah makan kat situ lagi.. tapi teriyaki combo burger tu nampak sedap la zura.. harga mahal tapi sedap memang puas hati..

nik ros said...

bestnyer. besar btok saiz burger nyea. mmg kenyang ni/

wawa syaida said...

mak aiii.....besarnye burger...isi burger tu pulak macam2 jenis....terus tak sabaq nak lunch niiii :)

Firdawati Rashidi said...

Nanti nk g try..lapar la pulak..hihi

tenku butang said...

waaa.. untung bos belanja.. burger dia menyelerakannn.. nyum2

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :