24 Jun 2013

Rezeki Di Malam Nisyfu Syaaban

Malam tadi tengah syok dok survey harga barang dapo kat Tesco Kajang, tetiba dapat call daripada jiran yang dok tingkat bawah rumah aku. Dia call sebab nak offer katil dua tingkat anak dia. Aku trus cakap NAK. Barang FOC kan sape taknak.

Aku sampai je kat parking umah, tengok-tengok jiran aku dah siap bukak katil tu satu per satu. Aku cakap kat dia yang kitorang nak bawak naik barang dulu baru turun semula. Sampai atas umah, Mr.Lee sibuk nak tengok rancangan Bintang Mencari Bintang pulak, maklum la nak tengok orang klate perform.

Tetiba dengar orang ketuk pintu. Rupa-rupanye jiran kitorang dah angkut kayu-kayu katil tu naik ke tingkat 3 umah kitorang.. Huwaaaa, dah la kasik free, siap angkut wat naik lagi.. Terharu gile wey !! Laki jiran aku pesan kalu nak pasang katil nanti ajak dia.



Mr.Lee kan keje dalam bidang construction, so dia pandai la pasang sendiri katil tuh. Segan la nak mintak laki jiran tu tolong pasang. Aku tolong pegangkan kayu tu jer.. Pasang skru semua tu Mr.Lee buat.. Bising gile la umah kitorang malam tadi bunyik papan jatuh terhempas ke lantai la, bunyik Mr.Lee gerudi skru la.. hahaahaha !!



Mencabar keimanan sungguh bila anak-anak pun sibuk nak "menolong"....



Setelah sejam berpeluh satu badan, akhirnya katil dua tingkat ni selamat dipasang. Tapi tak boleh tido lagi sebab belum ada tilam.


Minggu lepas aku mimpi mengandung.. Nerves gile dah aku.. huhuhhu.. Opismate cakap tu tandanya murah rezeki. Rupanya rezeki nak dapat katil free.. Masih dalam keadaan elok lagi. Baru setahun pakai.. Jiran kasik sebab dia cakap umah dia tak cukup ruang kalu sedara-mara datang, ye la, umah kitorang kan apartment jer. Dulu aku pernah keje satu opis ngan jiran aku ni, walaupun dia Chinese tapi dia sangat pemurah ngan aku. Mungkin sebab tu la rezeki dia pun bertambah murah, awal bulan ni dia dah tukar kereta baru dah.... Thanks a lot Miss Chua, i doakan u bertambah ong lepas ni oke...



19 Juta Kengkawan Dah Komen:

~SaTo OrEo~ said...

weh..rezeki sungguh tu... :) kalo beli sendiri rm1k ++ gak.. alhamdulillah.. tompang hepi..hehehe..

Sura Mohd said...

untungnya..katil tu nampak cam baru lagi..alhamdulillah..rezeki..:)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Untung la dapat jiran baik hati mcmni,,hehehe
cantik & elok lagi katil nie kan,,rezeki zura la..;p

Zura Lee said...

Sato : wey katil cmtu mmg harga dia seribu lebih ke ?? huhuhuh mahalnya...aku tengok kalu katil besi dua tingkat pun 6 ratus lebih jgk...


Kak Sura & Mrs Secrectary :
alhamdulillah rezeki anak-anak....

misz sheyla said...

comel gak katil tu...

anna alaui said...

untung la akak....rezeki anak2..:)

~SaTo OrEo~ said...

yer weh.. aku ada wat posting pasal katil ni dulu dok mencari katil bebudak ni kan.. mahal tu sbb ada skali ngan kabinet.. :) ..ok la tu rezeki bebudak ni.. seronok dapat jiran baik camtu hehe..

Furniture hunting katil anak2

y@N@^y@Ni said...

wah banyak untung! hehe...alhamdulillah rezeki =)

Mizz Aiza said...

comelnya katil.. alhamdulillah.. memang rezeki anak2 zura la tu.. :D

alialisa said...

lawanya..sesuai tuk anak2..
rezeki sangat tau!! bila lah jiran aku nak sedekah katil gitu hahahha

NinaAz said...

untunglaaa kannnnn. masih baru lagi tuuu. kalau bagi kat i pun, off course nak. pasni kalo ko nak pindah. bagi gua ekk. hikhikhik

Liza Razak said...

wahh..baik betul jiran sis ni..siap bagi katil FOC lagi :)

Sumijelly Sumi said...

walaupun second hand.. tp nampak masih elok lagi...

tak perla.. lagi pun ada keperluankan nak guna.. anak2 leh dudk situ.. seronok la anak2 sbb dpt katil baru...

Sumijelly.com

Zura Lee said...

Miss Sheyla, Anna, Sato, Y@n@ Y@ni, Aiza, Kolin, Nina, Liza & Kak Sumi :

Alhamdulillah.. rezeki datang tak diduga....

Firdawati Rashidi said...

alhamdullilah..rezeki ank-anak zura le tu..mesti diorg happy kan..hehe

wawa syaida said...

comelnye katil tu...nampak cantik lagi...wawa skang ni tengah berangan nak decorate rumah...tak sabar nak ada rumah sendiri hihi

::EIDA:: said...

kalerpull nyaaaaaaaaaaaaa. santek!

nik ros said...

comel sgt katilnya. mmg murah rezeki btol la..hehe

tenku butang said...

waaaaaaaaaaa.. dapat katil free.. lawa lak tu.. mcm baru.. baiknya miss Chua tu yea.. untung dapat kawan baik camtu.. rezeki budak2 tu.. heee.. ho? mimpi mendandung dapat katil? waaa.. entah2 nanti mengandung betul gak x?hi3.. aminn..

hai.. datang singgahbalas sini jap.. sorry lambat bw balik sebab bz sikit lately.. heee.. selamat berpuasa yea.. =)

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :