17 Jun 2013

Dikir Barat, Taman Budaya

Ahad minggu lepas, bukan Ahad semalam yerk, kitorang gi tengok persembahan dikir barat di Taman Budaya KL.. Sebbaik FB Page Kelantan FA dok sakan promote, kalu tak, kitorang takkan tau pasal dikir barat nih.

Lepas bawak anak-anak berendam kat kolam precint 9 Putrajaya, balik umah tukar baju trus menghala ke KL.. Jarang sesangat kitorang masuk KL time weekend camni. Siap on GPS carik lokasi Taman Budaya tuh.. Wahahaahah !!



Tiket masuk RM10 jerk. Dah sampai Taman Budaya, terkial-kial pulak carik pintu masuk. Sebbaik jumpa sorang awek, dia la tunjuk pintu masuk kat mana.. Tak ramai pun penonton, mungkin sebab tak ramai yang aware dengan promotion yang FB Page Kelantan FA buat.














First time aku tengok dikir barat live depan mata camni, selama ni tengok kot tv jerk. Sebelum ni aku langsung tak minat dengar dikir barat walaupun aku orang kelantan, tak tau nape jadik gitu.. Overall sangat puas ati ngan persembahan dorang. sound system pun superb ! Rasa macam bayaran RM10 tadi tu sangat murah berbanding dengan kualiti persembahan dorang yang mantap ni.. Lagu-lagu yang dinyanyikan kebanyakannya diambil daripada album The Red Warrior, trus aku menggelupor tak sabar nak gi tengok final bola klate lawan Johor ujung bulan nanti. 

Lenkali kalu ada persembahan dikir barat lain, kompom aku takkan lepaskan peluang gi tengok lagi. 


13 Juta Kengkawan Dah Komen:

Mizz Aiza said...

aiza tak pernah lagi tengok persembahan dikir barat secara live.. memang berbaloi bayar kalau puas hati dengan persembahan tukan..

misz sheyla said...

aloh...xtau menahu..kalo tau kompem encik suami suka sangat....kompem die ajak pegi.... encik suami name je orang sarawak, tapi suka gile dengan dikir barat

wawa syaida said...

zaman sekolah menengah dulu pernah masuk dikir barat...tapi mengenangkan awak2 + tukang karut + main muzik semuanya perempuan...dikir barat tu jadi lemah lembut la hahaha

::EIDA:: said...

ida tak pernah tgok dikir barat live. salu tgok karot komedia kat tb je. hihihihihi

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Mesti best kan..Farah tak pernah tgk live..selalu tgk kat karot komedia jer..hehehe

Firdawati Rashidi said...

Bestnya..firda xpernah tgk live

shameel Iskandar said...

Lama sudah saya tak tonton dikir barat secara live. Kali terakhir tika di kampus nonton pertandingan dikir barat antara universiti anjuran himpunan anak-anak kelantan USM

NinaAz said...

i pun sama. xsabar nk tgk red warrior beraksi. hope sgtttt. menang!!!

lieyalatif said...

lieya pun tak penah tgk live...selalu tgk kat tv jek...tapi suke tgk semangat org berdikir barat nie....happening....

jdt vs klate...jenggg jengggg jenggg hahhahahaha

Suria Lekatlekitgurl said...

lama jugak tak pergi taman budaya tengok teater.. situ best jugak cuma nyamuk banyak. sekarang tak tau la nyamuk banyak lagi ke tidak.. sebab sejak ada anak memang tak pernah pergi lagi. dulu rajin tengok teater ada la jugak pergi

alialisa said...

kolin dulu ahli dikir barat sekolah dan uitm heheheh

~SaTo OrEo~ said...

perghhh bagusla ko weh pi tengok dikir barat live... hehehe.. kalo bawak ayah aku ni mesti dia suka ni...

nik ros said...

seronoknya sekali sekala tgk persembahan live gini.dah la lama tak dgr dikir barat ni.

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :