4 Jun 2013

Sabah - Signal Hill Observatory Tower / Bukit Bendera KK



  
Hohohohoh gile bubbies lama dah aku tak update pasal percutian kat Sabah. Malas + takde masa nak menulis sebab kejar deadline report submission sampaikan aku tak sempat nak blogwalking kat umah korang semua.. Jangan kecik ati okey..

Aktiviti seterusnya lepak sekejap kat Menara Tinjau Bukit Signal. Ada jugak yang panggil Bukit Bendera. Jangan ingat kat Pulau Pinang je yang ada Bukit Bendera yerk.. Sama cam Bukit Bendera Pulau Pinang, ini lokasi paling tinggi di Bandaraya KK yang korang boleh lihat keindahan seluruh bandaraya KK..



Masa ni sekitar pukul 10.15 pagi.. Kepanasannye menyamai kepanasan waktu jam 1 tengah ari kalu kat Semenanjung. Panas mendidih sangat, ketiak pun dah basah kuyup peluh menitik ke kaki dah, tapi gigihkan jugak bergambar kat sini. Rugi pulak datang KK kalau tak naik Bukit Bendera ni. Waktu terbaik naik kat sini adalah sebelah petang, boleh tengok sunset sekali.. Dari jauh sayup kelihatan keindahan laut Sabah yang mabeles...











Nak amik gambar kat atas platform ni sangat-sangat mencabar kesabaran dan keimanan ye sebab terpaksa kontrol anak-anak yang lasak berlarian ke sana sini, tempat tu dah la tinggi, betul-betul tepi jalan raya pulak tuh. Tapi kitorang ada strategi tersendiri macammana nak posing berdua dengan aman.. Cara-caranya adalah :

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V



Aku suruh Mr.Lee masukkan anak-anak dalam longkang kat tepi jalan tuh. Longkang tu bersih dan agak dalam, so susah la dorang nak panjat keluar. Biarkan dorang leka main daun-daun dan ranting-ranting kayu, so takde la dorang menggelupor berlarian sana-sini. Hihihihini.... Bijak tak ?

Lepas tu kitorang terus balik hotel, kemas barang dan checkout. Bersambung.....




10 Juta Kengkawan Dah Komen:

tenku butang said...

banyak gambo kenangan dia melancong sana sini yea.. hee..

Zura Lee said...

Tenku : dah alang-alang pegi kan, trus la bergmbr kaw2..ntah bila lg dh nk gi sana semula..

wawa syaida said...

hihi last pic tu kelakar....sape punya idea ni letak comel2 tu dalam longkang hihi

alialisa said...

bestnyer sabah..hari tu pergi pasal kerja..so tak lah explore. Kene cari duit repeat balik ler huhuhuh

Zura Lee said...

Wawa : kalu benda2 cenggitu opkos le idea jendol ibu nyer.. hihihih

Kolin : zura pun menggelupor nk repeat gi sabah.. byk lagi tmpt best blh di explore...

Mizz Aiza said...

bijak betul zura ni.. baru tenang nak bergambar berduakan? hihi..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Sya bln depan ke Sabah..thanks dpt info kt sini..;p

Zura Lee said...

Aiza : mesti dorang pn gelak bile tgk gmbr2 dorg dlm longkang tu bila besar nanti...

Sya : tima kasey sudi refer sini.. Zura pun semlm dok korek cerita psl kuching kt dlm blog sya.. hihih...

rubi ah said...

mane entry baru nye ahkak gorjess ni.....

Zura Lee said...

tengoh dok type la ni rubi wey... jom gi pjh arini nok..?

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :