5 Nov 2012

Terengganu * Episod Kedua *

14/9/2012 (Jumaat)


Sepanjang hari aku cuma dok umah je ngan anak-anak. Bila Mr.Lee balik keje, baru kitorang kluar berjalan-jalan. Petang ni Mr.Lee bawak kitorang amik angin kat Pulau Duyong. Even selalu datang Kuala Terengganu nih, aku belom pernah jejak kat Pulau Duyong tuh.







Pulau Duyong ni sinonim dengan industry pembuatan kapal dan Kejohanan Piala Monsun (Kejohanan Perahu Layar Antarabangsa). Kat sini jugak terletaknya Ri-yaz Heritage Marina Resort and Spa, resort mewah yang cantik yang tentunya aku tak mampu nk bayar kos penginapannya, huhuhhuhu ! (sambil mengesat air mata pada lengan baju kurung kain cotton)






Kitorang kat situ tak lama, sebab ujan mula turun dan betambah lebat.. Huhuhuhh. Gambar pun tak dapat amik banyak. Frustnya.. Lepas tu Mr.Lee bawak kitorang pusing-pusing dalam bandar pulak. Nak singgah kat I-City Pulau Warisan pun tak boleh sebab hujan lebat, kitorang lalu je la. Singgah makan kat satu kedai Siam berhadapan dengan lot kedai yang menempatkan premis Jabatan Mineral dan Geosains Malaysia Terengganu di Jalan Sultan Sulaiman.. Bersebelah gerai Siam tu ada shop lot yang baru siap dibina.

Awek tukang amik order tu muka kelat cam mintak diterajang secara bertubi-tubi je. Aku order mihun sup je, Mr.Lee order tomyam campur dan nasi bubur ayam untuk dua heroku. Terpandang kat gerai mi kedai tu, tergantung perut lembu rebus, kecur liur aku, nyesal pulak tak order sup perut lembu ngn nasik putih tadi.  Jom tengok ape yang kitorang makan


Bihun sup yang dicampur dengan perut lembu..sangat mabeles, sangat heaven !!

 Tomyam campur yang Mr.Lee order.. tak best mana pong...

Bubur nasi ayam untuk anak-anak, tapi akhirnya aku yang tolong habiskan. Sedap jugak !

Total bayaran untuk makan minum malam ni RM19. Perlu diingatkan bahawa harga makanan dan minuman kat Kuala Terengganu ni agak mahal berbanding KL. Aku makan laju-laju sampai tak cukup nafas sebab anak sulung aku si Afieq tu menangis menggelupur sebab Mr.Lee tinggalkan dia nak gi cuci tangan.. Alahai… Nyesal plak tak mintak bubur nasi tu awal-awal, kalu makanan sampai awal, blh aku bg Afieq makan kenyang-kenyang takde la dia mengamuk camtu…

Hujan turun sepanjang malam, menyebabkan kitorang tak dapat lepak kat mana-mana, so balik umah je la..



Bersambung.....


2 Juta Kengkawan Dah Komen:

.: iEyLa :. said...

nyuuummmm....saje la tuh suh adik terliur...
btw cantik gmbar2 akk snap..
gune camera ape eyh?? :p

Zura Lee said...

sampai skrg ni pong akak masih terasa kesedapan mihun sup campur perut tuh... sedap sesgt okey !!

gmbr tu akak amik menggunakan kamera henfon yang sangat canggih, mahal lg bergaya (dgn nada bongkak serta riak)... hahaahaha

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :