9 Nov 2012

Terengganu * Pantai Teluk Bidara *

Tak jauh daripada Pantai Rantau Abang dan Pantai Batu Pelanduk tadi, kitorang singgah kat Pantai Teluk Bidara. Pantai ni bersebelahan je dengan Pantai Tanjong Jara. Ni kali pertama aku datang pantai ni. Tak pernah singgah walaupun selalu lalu dalam perjalanan balik Kelate. 


Aku ingatkan dah tak boleh singgah dah sebab kitorang terlepas simpang pertama. Rupanya ada lagi satu simpang yang boleh bawak ke pantai ni. Simpang kedua kalu korang daripada  Kuala Terengganu dan merupakan simpang pertama kalu korang daripada Kuala Lumpur. Tapi kalu guna simpang yang kitorang amik nih, kitorang terpaksa lalu perkampungan dan pantai tu agak jauh ke dalam.


Bila dah sampai kat pantai ni, aku betol-betol terkagum, terkasima, terpaku, terpukau, tersantau dengan     keindahannya.. Cantik sangat hokey, tak tipu !! (sambil angkat tangan macam nak baca Rukun Negara)
Indah, cantik dan betol-betol da bombs view Pantai Teluk Bidara ni.. Terus aku simpan cita-cita nak stay kat sini untuk satu hari satu malam nanti.. Kat pantai ni ada signboard melarang pengunjung mandi-manda, maklum la sekrang dah masuk musim tengkujuh, ombak kuat kan.. Kalu korang degil nak mandi jugak, kemungkinan besar korang akan masuk dalam newspaper sebab mayat dihanyutkan hingga ke Laut China Selatan, huhuuhuhuhuh !!

 Bersambung ....0 Juta Kengkawan Dah Komen:

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :