9 Apr 2013

Sabah - Pekan Nabalu (Kali Pertama)

Entry Sebelum : Sabah - Pengembaraan Bermula 

Lepas mandikan anak-anak di stesen minyak Shell di satu lokasi ntah apa nama tempat tuh (pinggir bandaraya KK), kitorang terus terjah ke Kundasang. Betul cerita blogger-blogger semua, senang sangat nak carik jalan ke Kundasang tuh. Mula-mula dari KK amik jalan ke Tuaran, jumpa roundabout amik jalan ke Tamparuli. Daripada Tamparuli tu kita akan jumpa Rumah Terbalik di sebelah kiri, pastu jalan terus je jangan gedik nak masuk mana-mana simpang.

Sepanjang jalan dari Tamparuli menghala ke Kundasang kita akan dapat tengok pemandangan bukit bukau dan hutan yang sangat mabeles !!. 

Sebelum sampai Kundasang, kita akan jumpa Pekan Nabalu dulu, satu pekan kecik yang ada banyak gerai cenderamata. Anjing pun bebas berlari riang gembira lansung tak takot orang, aku pulak yang mencicit lari takotkan binatang ittew.

Kitorang singgah Pekan Nabalu untuk makan dan fresh up, sesambil amik gambar posing seround dua of course !!!..










Lepas tu kitorang teruskan perjalanan ke Kundasang sebab banyak lagi tempat yang lagi best kitorang nak pegi.




7 Juta Kengkawan Dah Komen:

Azie said...

OK, I follow. Terus terus kan...

Zura Lee said...

waa TQ kak azie sbb sudi baca.. hihih

anna alaui said...

familiar btol muka kak zura ni...cm kenal je..:)

btw, view sgt cantek..

Zura Lee said...

Anna : ntah2 kite sedara mara.. hahahahaa

~SaTo OrEo~ said...

bestnya bestnya... persoalam, sapa yang tlg tangkap gambar romantis tu..terbaik hehehe..

Zura Lee said...

Sato : set time sendiri la. kalu nak suruh orang amikkan kompom tak posing cm tuh... mesti style skema jerk...

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan  ☎ (( +6282321594488 )) ATAU KLIK DISINI PESUGIHAN DUNIA GHAIB Wassalam

Post a Comment

Apa yang korang Fikirkan :